Lomi Lomi massage (lichaamsmassage)

Lomi Lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaï en werd doorgegeven van generatie op generatie.

In de Huna, een Hawaïaanse filosofie, gaat het voornamelijk om twee zaken: Harmonie en Liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom leidt. De behandeling zorgt ervoor dat die blokkades zich opheffen en heeft daarom een helende werking.

Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekent: “drukken, kneden, wrijven”, maar ook: “met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken”. Het woord is verdubbeld, omdat de betekenis dan nog enkele malen sterker wordt.

 

Lomi Lomi herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen. 

 

Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. De bewegingen weerspiegelen de golven van de oceaan, die energie-blokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren. 

 

De nadruk van de behandeling ligt op ontspanning en het wegnemen van angsten, ergernissen en andere negatieve emoties, waardoor wordt voorkomen dat die emoties ziektes kunnen veroorzaken.
Na de Lomi Lomi massage voel je je als herboren.