Voetreflex Plus™

Voetreflexologie is gebaseerd op de holistische gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een geheel vormen.

Specifieke zones op de voeten corresponderen met de organen en de orgaansystemen in het lichaam. De lichaamszones worden als het ware gereflecteerd op de voet.

Het behandelen van die zones heeft een stimulerende werking uit op het corresponderende orgaan of lichaamsdeel, wat als resultaat een verbetering van de gehele werking van het lichaam heeft.

 

Westerse voetreflex massage

In de Westerse wereld wordt voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale duimtechniek en enkel de voeten worden behandeld. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. Het nadeel is de grote belasting die op het duimgewricht wordt gelegd, wat kan leiden tot overbelasting van de duimen en polsen.

Chinese voetreflex massage

In het Oosten bestaat de voetreflexologie al 4000 jaar. In China wordt gebruik gemaakt van heel andere technieken: ze gebruiken meer glijdende technieken, waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. De handen zijn hierbij volkomen ontspannen, er is geen overbelasting van welk gewricht dan ook. Bovendien masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten, ze masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op onderbenen en knieën.

VoetreflexPlus™: the best of both worlds

De voetreflexPlus-techniek combineert de beide technieken, wat veel meer mogelijkheden biedt om klachten te behandelen. Veel vage klachten waar in het Westen geen of nauwelijks documentatie over bestaat, kunnen met behulp van de verschillende Oosterse theorieën toch aangepakt worden.

Voor een effectieve aanpak zijn 4 tot 8 behandelingen van een uur nodig.