Medical Taping

De sportliefhebber is er waarschijnlijk al bekend mee: de gekleurde tape die de kuiten, bovenbenen of armen van (top)sporters siert. Ook bij niet-sporters wordt deze medical tape-techniek steeds vaker toegepast. En niet alleen voor spier-gerelateerde klachten; ook bij bijvoorbeeld hooikoortsklachten en menstruatiepijn kan medical taping uitkomst bieden. 

 

Medical tape voor spierondersteuning

Medical Tape biedt door zijn elasticiteit extra ondersteuning voor het gewricht, zonder de bewegingen te blokkeren. Door de tape wordt de huid als het ware een stukje van de pijnlijke onderlaag getild, waardoor de druk en de spierspanning op de pijnlijke plek afneemt. Medical Taping bevordert het herstelproces en verbetert de spier- en gewrichtsfunctie. Hierdoor zal de pijn sneller verdwijnen en het bewegen weer gemakkelijker gaan.

 

Medical tape voor overige klachten

De elastische eigenschap van de tape zorgt voor een liftende werking van de huid waardoor de receptoren in het bindweefsel meer ruimte krijgen. De “prikkel” die de tape geeft, zorgt voor afname van weefselspanning: het bindweefsel komt tot rust. Dit heeft een positieve invloed op diverse lichaamssystemen, waardoor klachten verminderen of in sommige gevallen zelfs verdwijnen.